Missis Lady of the Year ® 2009


Missis Lady of the Year ® 2009


В първия наистина пролетен ден за годината, в Гранд Хотел София 6 дами, създали сами своето име бяха удостоени с наградата „Мисис Дама на годината“ 2009.

„Феймъс“и се връчва за първи път. „Това не е поредният конкурс за красота, не е състезание. Идеята на наградите е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места... Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова нашата идея е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое собствено име в обществото“, каза по този повод собственичката и продуцентка на новоучредените награди Меги Савова.
 

Наградата "Мисис дама на годината ще се връчва всяка година в началото на пролетта през март, месецът, който най-много се свързва с жените.

"This is not just another beauty contest, not a race. The idea of the awards is to find those women of today, famous or not that are strong enough to build their own name and are proud of it. These are ladies we know because of what they themselves have done, not known as "halfs of someone." They are mothers, they are friends, they are business partners, they produce our wealth, they create jobs ... They give courage to others and most of all - they symbolize everything that is the lady of today. So our idea is to get them their deserved recognition that they have established themselves in their own name in society, "said on this occasion the owner and producer of the newly established awards Megi Savova.

Award "Mrs. Lady of the Year is awarded annually in early spring in March, the month that is most associated with women.Първите носителки на наградата „Мисис дама на годината“ станаха:

Калина Широкова от Велико Търново за успехите й в търговията дори по време на криза.

Албена Александрова - собственик и главен дизайнер на модна къща „Рошавата гарга“ за утвърждаването на престижната българска марка.

Аглика Георгиева - председател на борда на директорите на Балканика Холдинг Груп АД, дружество, което работи в областта на инвестициите и управлението на недвижими имоти с множество реализирани проекти на българския и чуждестранен пазар.

Капка Тодорова, която ръководи собствен строителен бизнес.

Юлияна Дончева. Журналист и политик, Юлияна Дончева беше наградена с престижната статуетка като най-успешен вносител на някои от най-известните модни марки от Европа.

Гала – най-успешната телевизионна водеща у нас.
Водещ на церемонията беше Ели Гигова, а за доброто настроение по време на официалната вечеря се грижеше новата звезда на музикалната сцена – изпълнителят Стефан Илчев.

Допълнителна информация за наградените.

Калина Широкова
Родена е в Горна Оряховица преди 31 години. Завършила е икономика на търговията към УНСС и Стопанско управление във ВТУ „СВ.СВ.Кирил и Методий“. От 19 годишна се опитва да докаже себе си в различни области. Вече има двама сина - на 4 и 9 години, миналата година сключва брак с любимия мъж. Признава, че неговата подкрепа я окриля още от 2006 година, когато двамата рискуват с амбициозен проект – да наемат Мебелната къща на Велико Търново с всичките й 3 етажа, площ от 2500 кв.м и 1400 кв.м. складове. Там тя впряга всички сили, които може да намери една амбициозна жена с мечта. За една година преобразява запуснатите магазини, създава не е 1 и 2 работни места. Днес вече се гордее и със собствен мебелен магазин в Горна Оряховица. Накрая сбъдва и най-голямата си засега мечта – да направи вино, с което да се гордее. Името му е КАСИНИ и естествено е съставено от първите срички на имената на децата й. За себе си тя казва: „Голям оптимист съм и много борбена натура. Раздавам се много, но и очаквам много.“

Албена Александрова
Както сама казва, не се родила с идеята да бъде дизайнер, но... Днес нейната марка е добре позната не само у нас, но и в Европа. Извървяла е пътя до успеха сама. Има две висши образования, както и школа за мода и дизайн. Преди да открие собствена модна къща минава през стажантската школа на Ив Сен Лоран в Париж. Днес е официален представител не само на марката Ив Сен Лоран, но и Соня Рикел, Нина Ричи и много други. Но това, с което най-много се гордее, са собствените й рожби. Отгледала е прекрасен син и е създала една от най-известните модни къщи у нас. Както казва самата тя: „Ако е гарга, да е рошава“.

Аглика Георгиева
Тя е магистър по управление и експерт по финанси и бизнес администрация. При това само на 31 години. Тя е председател на борда на директорите на Балканика Холдинг Груп АД – дружество в областта на инвестициите и управлението на недвижими имоти с множество реализирани проекти на българския и чуждестранен пазар. От 2008 г. има дъщерни дружества в Италия, Англия и САЩ. За себе си тя казва: „Единственото за което съжалявам е че не винаги отделям достатъчно време за семейството, което е най-важното според мен. Съпругът ми е моята гимназиална любов, седяхме на един чин – сега работим и живеем заедно.“ Днес тя се радва и на 5-годишен син и 2-годишна дъщеря.
„Смятам, че няма нещо по-истинско от прегръдка на дете и нещо по-просто от това да направиш едно дете щастливо“, казва тази уникална жена, която намира време и сили да подкрепя и много инициативи, свързани с децата.

Капка Тодорова
Водещото в живота й е състезателния дух и желанието за победа. Роднини в чужбина се доверили именно на тези й качества, когато я подкрепили с начален капитал, за да се впусне в нещо, което мнозина биха нарекли авантюра. Строителен бизнес, ръководен от жена. Днес тя се радва на плодовете на усилията си и на щастливо семейство. За бизнеса си казва: „Строителството е като отглеждането на бебе. Виждаш как тухла по тухла се ражда нещо красиво, което няма да бъде просто жилище, а дом, в който ще живеят хората“.

Юлияна Дончева
Пристига в София едва 17-годишна с амбициозната идея да завърши ВИНС и да стане инженер. Съдбата й обаче е друга. Откриват я отново италианци. На ботуша оценяват невероятната комбинация от красота и ум на младото момиче и я канят за водещ на телевизионно предаване. Следва родната телевизия, многобройни покани за участия на различни места. „Никога не съм била модел“ казва тя. Което не й пречи да спечели титлата Мисис България през 2001 година. Шеметната й кариера на бизнес дама, депутат в парламента, кандидат за кмет на столицата продължава и до ден днешен. Но както признава сама, модата остава голямата й любов. Освен разбира се, семейството и прекрасният й син. Днес тя е известна с може би най-богатата палитра престижни марки,у които внася в България, а обувките на Чезаре Пачоти са последната й гордост.

Гала
Макар че не е фолк звезда, Галя Пенева е позната на цяла България с първото си име, което е станало емблематично. Завършила е психология, работила е малко като модел, но амбициите й започват от обикновена асистентка в прохождащият тогава шоубизнес в телевизионен формат. Но, както казват хората, който го може, просто го може. Тя беше едно от момичетата „Невада“, а днес е име, с което мнозина в този бизнес, сверяват часовниците си. Беше първата, която доказа, че може да води 4-часово предаване на живо и то всеки ден. Като майка и жена с голямо сърце, не можа да не откликне на нуждите на онези, които живота е ощетил. Затова и сега не е сред нас, а там, където шоуто на звездите може да помогне на деца.
От името на Гала наградата прие „Мисис Вселена 2007“ Елеонора Манчева, която ще й я връчи в къщата на Big Brother. По време на награждаването бе представена колекция на модна къща "Рошавата гарга" и последната колекция дамски и мъжки обувки на Cesare Paciotti. В дефилето участва известни личности като Галена Димова, която бе дошла с малката си дъщеричка Виктория, Денис Димитрова, Стела Йосифова - мис “Кралица на Красотата”, Милена Шаркова - "Мисис България 2008 Глоуб", която на този ден имаше 10 годишен брачен юбилей.